Zelfstandigheid bevorderen

Scootmobiel kopen

Iedereen wil zo lang als mogelijk zelfstandig blijven. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar met de juiste hulp is het vaak wel mogelijk. Stel je voor dat je moet revalideren na een operatie, je merkt dat je niet goed meer kunt lopen. Hierdoor ben je vaak aan je eigen woning gebonden, je moet anderen vragen boodschappen te doen en als je naar vrienden of familie wil, dan moeten zij je ophalen of je moet met de taxi. Het leven wordt zo een stuk ingewikkelder, je kunt niet zomaar even snel een boodschap doen of naar iemand toe. Maar dit kan wel snel veranderen als je de juiste hulpmiddelen kiest.

Acceptatie is van groot belang

Niemand wil ouder worden, omdat ze dan merken dat ze dingen niet meer goed alleen kunnen doen, of dat het meer moeite kost. De één heeft er vroeger last van dan de ander, maar gelukkig kun jij wel hulpmiddelen kiezen die je kunnen helpen. Een scootmobiel kopen is een goede keuze. Vroeger werd er vaak gedacht dat een scootmobiel alleen iets was voor mensen die in het bejaardenhuis wonen, maar tegenwoordig zie je meer dan genoeg jonge mensen die hier gebruik van maken. Als zij bijvoorbeeld een spierziekte hebben of een andere aandoening waardoor lopen lastiger is, dan kiezen zij liever voor een hulpmiddel dan de hele dag alleen maar binnen zitten. Dit is maar goed ook, hierdoor is een taboe van ‘op een scootmobiel gezien worden’, veel minder geworden. Mensen durven er eerder gebruik van te maken en dat is fijn, hierdoor worden mensen minder onzeker en het geeft ze meer vrijheid.

Meer bewegen of niet?

Als je met een scootmobiel naar buiten gaat, dan word je wel uitgenodigd om te bewegen, al denken veel mensen van niet. Je moet er om te beginnen naartoe lopen, je stapt erop, je rijdt ergens naar toe, gaat er weer vanaf en loopt een stukje. Dit geldt ook voor andere hulpmiddelen, zoals wanneer je moet revalideren na een operatie. Als je dan op krukken mag steunen, dan ga je ook eerder bewegen. Daag jezelf uit om goed te blijven bewegen, probeer het te accepteren als je iets minder goed kunt. Ga van daaruit op zoek naar hulpmiddelen die je zelfstandigheid kunnen bevorderen.