Hoe werken anti aging producten?

Huidveroudering tegengaan

Een andere naam voor anti-age is anti-aging. Het staat voor Advanced Glycation Ends products (A.G.E). Hoe komt dit precies? Dit leggen we je uit. Door glycatie gaat de huid stofjes produceren welke zorgen voor huidveroudering in je huid. Een reden dus dat jij deze woorden tegen gaat komen als het gaat over producten die in worden gezet tegen huidveroudering. Je kunt hierbij ook denken aan rimpels of een verslapte huid. Het gaat dus echt over de producten die mensen willen gebruiken tegen huidveroudering.

Meer uitleg over A.G.E

De stoffen hechten zich bij voorkeur aan elastine en collagene vezels. Het gevolg is dat de vezels dan verkleven en dan kunnen ze hun werk ook niet meer optimaal uitvoeren. Daardoor krijg je dan een minder elastische huid en ook een verminderde stevigheid van jouw huid. Je krijgt hierdoor sneller rimpelvorming en er is sneller sprake van huidverslapping. Maar ook kan de teint van de huid wat doffer worden en veel mensen vinden dat niet mooi. Huidveroudering tegengaan? Kies voor geschikte producten!

Hoe werkt het dan precies?

Door gebruik te maken van anti-aging producten, wordt het huidverouderingsproces vertraagd. Je kunt het niet helemaal voorkomen natuurlijk, want iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar je kunt de tekenen van huidveroudering wel remmen als je de producten gaat gebruiken. De ingrediënten in de producten zijn onderzocht en een aantal daarvan zijn ook zichtbaar en meetbaar effectief. Producten kun je bijvoorbeeld eens bekijken op Medik8.be. Maar ingrediënten waar we het dan over hebben zijn bijvoorbeeld:

  • Retinol, vitamine A. Als je ouder wordt verliest het lichaam vitamine A. Dit kan dan zorgen voor huidveroudering. Je hebt dit stofje dus nodig en je vindt het in de anti-aging producten.
  • Vitamine C zorgt ervoor dat je huid zijn stevigheid kan vasthouden. Ook draagt het bij aan de aanmaak van elastine en collageen.
  • Glycolzuur, dit ontstopt de poriën en verwijdert ook je dode huidcellen. Hierdoor komen er nieuwe en jonge cellen en die worden dan aan het werk gezet.
  • Salicylzuur, het zuivert de poriën en stimuleert ook weer de vernieuwing van cellen.