Waarom is pasta gezond om te eten?

Pasta

Pasta heeft door de jaren heen een beetje een slechte reputatie gekregen, vanwege mensen die koolhydraatarm eten promoten. Pasta is echter juist gezond om te eten. In dit artikel gaan we daarom uitleggen waarom pasta gezond is om te eten.Goede bron van koolhydraten

Pasta is voornamelijk gezond doordat het een goede bron van koolhydraten is. Het voordeel van koolhydraten is dat ze goed vullen. Helemaal doordat pasta ook veel vezels te bieden heeft, is het een goede bron van koolhydraten.

Vezels gaan eigenlijk altijd gepaard met een bepaalde hoeveelheid koolhydraten en zorgen ervoor dat je je vol voelt. Normale pasta bevat zo’n 3 gram vezels per 100 gram, wat best een redelijke hoeveelheid is. Als je nog voller wilt zitten van pasta, kun je ook erg goed kiezen voor volkoren pasta.

Als je op zoek bent naar lekkere recepten voor pasta, kun je op rcpt.nl kijken! De recepten met pasta op deze website zijn voor iedereen geschikt. Zo kunnen ze veel groente bevatten en erg lekker zijn.

Trage koolhydraten

Veel koolhydraten zie je terug in de vorm van suikers. Bij pasta is dit niet het geval. Pasta bestaat uit een combinatie van zetmeel en gluten. De gluten zijn een goede bron van eiwitten, terwijl het zetmeel een goede bron van koolhydraten is.
Ten opzichte van suiker duurt het veel langer om zetmeel te verteren, aangezien zetmeel eerst afgebroken moet worden en suiker direct opgenomen kan worden. Hierdoor nemen de koolhydraten minder snel op in je bloed.

Daarbij heb je ook nog eens het voordeel dat je niet ineens een piek in insuline krijgt. Suikers zorgen hier wel voor. Door pasta te eten, krijg je dus geen suikerpiek die de meeste mensen wel krijgen na het eten van snoep en dergelijke.

Bron van eiwitten

Pasta bevat misschien niet enorm veel eiwitten, maar het is wel een bron van eiwitten voor je lichaam. Per 100 gram pasta zitten er zo’n 10 gram eiwitten in. Voor de meeste mensen is dit al een tiende van de hoeveelheid eiwitten die ze op een dag nodig hebben.
Makkelijk groente toevoegen

Het ideale aan pasta is dat je ook makkelijk groente toe kunt voegen. Zo kun je een simpele tomatensaus maken die al vrij veel groente bevat. Hier kun je nog extra groente aan toevoegen in de vorm van wortel of courgette, wat de pasta ook nog eens lekkerder kan maken.