Ergonomische accessoires: de kleine details maken het verschil

Ergonomische accessoires: de kleine details maken het verschil

Wanneer we denken aan een gezonde werkplek, denken we vaak aan zaken zoals een ergonomische stoel, een verstelbaar bureau en voldoende daglicht. Maar er zijn ook tal van kleine accessoires die een groot verschil kunnen maken voor onze gezondheid en productiviteit. In dit artikel zullen we enkele van deze ergonomische accessoires bespreken.

Polssteun

Een polssteun is een zacht kussen dat ondersteuning biedt aan de polsen tijdens het typen of werken met de muis. Het voorkomt dat de polsen te veel gebogen worden en vermindert zo de kans op polsklachten zoals het carpaal tunnelsyndroom. Een goede polssteun zorgt ervoor dat de polsen in een neutrale positie blijven, waardoor de spieren en pezen minder belast worden.

Monitorstandaard

Veel mensen werken nog steeds met hun monitor op het bureau. Dit kan echter zorgen voor een verkeerde zithouding, omdat de nek constant naar beneden moet buigen om naar het scherm te kijken. Een monitorstandaard zorgt ervoor dat het scherm op ooghoogte komt te staan, waardoor de nek in een natuurlijke positie blijft en de kans op nekklachten vermindert.

Voetensteun

Een voetensteun kan helpen om de juiste zithouding te behouden. Vaak bungelen onze voeten in de lucht, wat kan zorgen voor spanning in de benen en de onderrug. Een voetensteun zorgt ervoor dat de voeten steun hebben en het gewicht goed verdeeld wordt over de gehele zitting. Hierdoor wordt de druk op de onderrug verminderd en blijft de bloedcirculatie beter op gang.

Toetsenbord met verlichting

Werken in een donkere omgeving kan vermoeiend zijn voor de ogen. Een toetsenbord met verlichting kan ervoor zorgen dat de toetsen duidelijk zichtbaar zijn, zelfs in een minder verlichte omgeving. Hierdoor hoeven de ogen zich minder in te spannen en wordt de productiviteit niet belemmerd.

Pauzeherinnering

Een pauzeherinnering kan een handige accessoire zijn om ervoor te zorgen dat we regelmatig een pauze nemen. Het is belangrijk om af en toe op te staan, even te bewegen en de ogen rust te geven. Een pauzeherinnering kan ons eraan herinneren dat het tijd is om even pauze te nemen en zo de productiviteit en gezondheid ten goede komen.

Met deze kleine ergonomische accessoires kunnen we onze werkplek nog verder optimaliseren en onze gezondheid en productiviteit verbeteren. Let ook op kleine details en accessoires die bijdragen aan een betere werkhouding en comfort. Onze gezondheid is immers van essentieel belang voor een succesvolle en plezierige werkdag.