10 verrassende bronnen van eiwitten voor vegetariërs

10 verrassende bronnen van eiwitten voor vegetariërs

Haver

Haver is niet alleen een heerlijk ontbijtoptie, het zit ook boordevol eiwitten. Een kopje gekookte haver bevat ongeveer 6 gram eiwit. Probeer eens een kom havermout met noten en zaden voor een voedzaam ontbijt vol met eiwitten.

Boerenkool

Boerenkool is een geweldige bron van eiwitten en bevat daarnaast veel vezels en antioxidanten. Een kopje gekookte boerenkool bevat ongeveer 3 gram eiwit. Voeg boerenkool toe aan salades, smoothies of maak er chips van voor een eiwitboost.

Quinoa

Quinoa staat bekend als een ‘superfood’ en is een complete bron van eiwitten. Een kopje gekookte quinoa bevat ongeveer 8 gram eiwit. Gebruik quinoa als basis voor bowls, salades of maak er een heerlijke pilaf van als bijgerecht.

Pindakaas

Pindakaas is niet alleen een smakelijke spread, het bevat ook een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten. Twee eetlepels pindakaas bevatten ongeveer 8 gram eiwit. Smeer pindakaas op een rijstwafel of voeg het toe aan smoothies voor een eiwitrijke snack.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn veelzijdig en een uitstekende bron van eiwitten voor vegetariërs. Een kopje gekookte kikkererwten bevat ongeveer 15 gram eiwit. Gebruik kikkererwten als basis voor hummus, voeg ze toe aan salades of maak er heerlijke veggieburgers van.

Amandelen

Amandelen zijn niet alleen rijk aan gezonde vetten, ze bevatten ook veel eiwitten. Een handvol amandelen bevat ongeveer 6 gram eiwit. Snack op amandelen of voeg ze toe aan smoothies, yoghurt of salades voor extra eiwitten.

Tofu

Tofu is een populaire vleesvervanger en een uitstekende bron van plantaardige eiwitten. Een kopje tofu bevat ongeveer 20 gram eiwit. Bak, roerbak of gril tofu voor een heerlijke en eiwitrijke toevoeging aan je maaltijd.

Lijnzaad

Lijnzaad is niet alleen rijk aan gezonde omega-3 vetzuren, het bevat ook een goede hoeveelheid eiwitten. Twee eetlepels lijnzaad bevatten ongeveer 4 gram eiwit. Voeg lijnzaad toe aan smoothies, yoghurt of bak het in brood voor een voedzame toevoeging.

Eieren

Hoewel eieren geen volledig plantaardige bron van eiwitten zijn, zijn ze wel een uitstekende optie voor vegetariërs. Een groot ei bevat ongeveer 6 gram eiwit. Kook, bak of maak een heerlijke omelet voor een eiwitrijke maaltijd.

Chiazaad

Chiazaad is een kleine superfood en een geweldige bron van eiwitten. Twee eetlepels chiazaad bevatten ongeveer 4 gram eiwit. Voeg chiazaad toe aan smoothies, havermout of maak er een gezonde pudding van voor een eiwitrijke snack.

Conclusie

Het is mogelijk voor vegetariërs om voldoende eiwitten binnen te krijgen zonder vlees. Er zijn tal van verrassende bronnen van eiwitten die niet alleen voedzaam, maar ook lekker zijn. Voeg deze voedingsmiddelen toe aan je dieet om te zorgen voor een evenwichtige en eiwitrijke voeding.