Het geheim van strakke armen: de beste workouts

Het geheim van strakke armen: de beste workouts

Wil je graag strakke armen krijgen, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we hebben de beste workouts voor je op een rijtje gezet. Of je nu in de sportschool traint of liever thuis aan de slag gaat, er is voor ieder wat wils. Hieronder vind je een aantal effectieve oefeningen waarmee je snel resultaat zult zien.

Push-ups

Een klassieke oefening die niet mag ontbreken in je armtraining zijn push-ups. Deze oefening traint niet alleen je armen, maar ook je borst- en schouderspieren. Je kunt push-ups doen op de traditionele manier, met gestrekte benen, of op je knieën als je het wat makkelijker wilt maken. Begin met een aantal herhalingen en bouw dit langzaam op.

Dumbbell curls

Voor het trainen van je biceps zijn dumbbell curls ideaal. Pak een setje dumbbells en begin met je handen langs je zij te staan, met de handpalmen naar voren gericht. Buig je armspieren om de gewichten omhoog te tillen en laat ze rustig weer zakken. Houd je bovenarmen stil tijdens de oefening en span je buikspieren aan voor stabiliteit.

Tricep dips

Wil je graag strakkere triceps? Dan zijn tricep dips een goede keuze. Plaats je handen op een verhoogd oppervlak achter je, zoals een bank of stoel, met je vingers naar voren gericht. Laat jezelf zakken door je armen te buigen, tot je ellebogen een hoek van 90 graden vormen. Duw jezelf vervolgens weer omhoog totdat je armen gestrekt zijn. Herhaal deze beweging voor een aantal sets.

Overhead press

De overhead press is een goede manier om je schouders te trainen en tegelijkertijd je armen sterker te maken. Ga rechtop staan met een halter of dumbbells in je handen en houd ze op schouderhoogte. Duw de gewichten omhoog tot je armen gestrekt zijn en laat ze weer gecontroleerd zakken. Let erop dat je je rug recht houdt tijdens de oefening.

Plank with alternating arm lifts

Een uitdagende oefening voor je armen en core is de plank met afwisselende armheffingen. Begin in een plankpositie, met je handen direct onder je schouders. Til vervolgens één arm op en strek deze naar voren, terwijl je je heupen stabiel houdt. Breng je arm terug naar de startpositie en herhaal hetzelfde met de andere arm. Deze oefening zal je armen flink laten werken.

Conclusie

Met deze workouts voor strakke armen kun je snel resultaat behalen. Combineer verschillende oefeningen om alle spieren in je armen goed te trainen. Vergeet niet om voldoende rust te nemen tussen je trainingen en een gezond voedingspatroon te volgen. Succes!